Youtube Hesabımı Nasıl Kapatabilirim?

Youtube 2005 yılında kurulmuş ve 2006 yılında Google tarafından satın alınmış bir video paylaşım platformudur. Bu platform üzerinden her gün binlerce video paylaşılmakta ve binlerce video kanalı oluşmaktadır. Youtube bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça popüler ve yaygın bir kullanıma sahiptir. Bununla birlikte kullanıcılar her gün binlerce yeni Youtube kanalı veya hesabı açmaktadır. Eğer kullanımını sonlandırmak istediğiniz bir Youtube hesabınız varsa, Youtube hesabımı nasıl kapatabilirim sorusunun cevabını burada bulabilirsiniz.

Hesapları Kolayca Kapatmak

Youtube hesabınızı kolayca kapatmanın en iyi yolu google’ın hizmetleri sil özelliğinden faydalanmaktır. Burada yapılacak olan işlemde youtube hesabınız tamamen silinir ve geriye hiç bir veri barındırmaz. Eğer alt kanallarınızdan birini silmeyi istiyorsanız bu metot önerilmemektedir. Çünkü bu metotla bütün kanallarınız silinecektir.

Hizmeti Sil Özelliği

Google’ın hizmeti sil özelliğinden faydalanmak için yine Google üzerinden arama “hesabımı sil” şeklinde bir yapabilirsiniz. Ya da kısa yoldan ulaşmak isterseniz, myaccount.google.com adresine gidebilirsiniz. Burada sağda ki kutucuğun en altında “Hesabınızı veya hizmetlerinizi silme” başlığına tıklayın. Buradan açılan pencereye gelmeden önce tekrar şifre girmeniz gerekebilir. Şifreyi girdikten sonra Youtube ambleminin yanında yer alan çöp kutusu amblemine tıklamanız halinde Youtube ile ilgili bütün verileriniz ve hesaplarınız silinecektir.

Hesabımı Silmeden Kanalı Silebilir Miyim?

Youtube hesabınızı tamamen kapatmadan herhangi bir alt kanalınızı silebilirsiniz. Bunun için Youtube üzerinden işlem yapmanız gerekmektedir. Öncelikle silmek istediğiniz kanalı ve hesabı açtığınızdan emin olun. Daha sonra gelişmiş ayarlara tıklayarak menüye yönelin. Buradan hesap ayarlarına tıklayın. Kanal adının altında ki gelişmiş ayar butonuna tekrar tıkladınız da kanalı sil seçeneğini görebilirsiniz. Bu sekmeyi takip ettikten sonra kanalınız kalıcı olarak silinecektir. Hesap güncellemesi vakit alabilir.

Tüm Veriler Olarak Silinir Mi?

Bu işlemlerden sonra Youtube hesabınızda yer alan bütün mesajlar, yorumlar, videolar, resimler kalıcı olarak silinecektir. Yalnız marka hesaplarının kanallarının içeriği silinse de marka isimleri açık kalacaktır. Hesabınızın marka hesabı olmadığından emin olmalısınız. Buna ek olarak Google hala mobil cihazlardan kanal silme desteği sağlamamaktadır.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir